antroposofisch arts

Margaret Vink


Tijdens mijn geneeskunde studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was ik vooral geïnteresseerd in de oorzaak van ziekte. Hoe kan het dat iemand ziek wordt en wat is de weg naar een blijvend herstel en de weg naar geestelijke balans en vrede?

Omdat ik deze vragen graag wilde kunnen beantwoorden, verdiepte ik me in vele verschillende stromingen in de geneeskunde en filosofische visies op ziekte en gezondheid.

Ik voel me thuis bij de antroposofische gedachten over het mensbeeld, over ziekte en gezondheid en over de ontwikkeling van de aarde en de natuurrijken. Veel zaken die ik eerder bij verschillende geestelijke stromingen vond, komen met elkaar samen in de antroposofie en vormen daar in mijn visie een geheel.

De reguliere geneeskunde zoals ik die op de universiteit leerde, draag ik een warm hart toe en deze is voor mij de belangrijkste basis voor mijn medisch handelen. Ik heb vele jaren ervaring in de reguliere geneeskunde. De laatste jaren werk ik in de ouderenzorg: ouderenpsychiatrie en als arts in een verpleeghuis. In het verleden werkte ik enkele jaren in het ziekenhuis (interne geneeskunde), als bedrijfsarts en op een consultatiebureau voor zuigelingen en kleuters.

Het bestuderen van antroposofische en filosofische geschriften is een manier voor me om nieuwe inspiratie te krijgen en nieuwe energie op te doen. Daarnaast geniet ik van het cello spelen en maak ik graag lange wandelingen.